Podle alternativních lékařů se rakovina nemusí vrátit, pokud odstraníte příčiny, které ji způsobily.
PŘÍČINY VZNIKU RAKOVINY
1.) Nedostatek životně důležitých mikroživin
Oproti minulosti dnes většinou lidé konzumují rafinovanou a živočišnou stravu, která vlivem průmyslového zpracování všechny mikroživiny (vitamíny, enzymy, minerály, stopové prvky apod.) pozbyla, anebo jich obsahuje jen nepatrné množství. Dokonce i ovoce a zelenina v supermarketech má v současné době až o 80% méně mikroživin, než měla před padesáti léty.
Dlouhodobý nedostatek mikroživin ve stravě pak způsobuje různé metabolické poruchy - např. biochemická reakce v organizmu neprobíhá správně nebo vůbec, neboť enzym (nebo vitamín, minerál apod.), který je pro biochemickou reakci nezbytný, chybí. V důsledku toho vznikají různá metabolická poškození a překročí-li určitou mez, nastává postupné zhroucení organizmu, včetně imunitního systému. Důsledkem je pak závažná civilizační choroba, v tom nejhorším případě rakovina.
2.) Nadbytek toxických látek
Oproti minulosti, je organizmus toxikován obrovským množstvím průmyslových toxinů. Jenom 60 % herbicidů, 90 % fungicidů a 30 % insekticidů je rakovinotvorných nebo způsobují nervové a vývojové poruchy. A co potom polychlorované bifenyly, ftaláty, dioxiny, těžké kovy, mikroplasty, sloučeniny chlóru, umělá sladidla, aditiva, růstové hormony, antibiotika…
Hlavní příčinou rakoviny je dlouhodobá konzumace živočišných a průmyslově vyráběných potravin, které místo mikroživin, obsahují chemické jedovaté látky.
3.) Acidóza - překyselení organizmu
4.) Hypoxie - nedostatek kyslíku v buňkách
V překyseleném organizmu se velmi dobře množí veškeré nepřátelské bakterie, viry, plísně i zhoubné buňky. Překyselené prostředí také omezuje buněčné dýchání.
„Odeberete-li zdravé buňce 35 % jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku za pouhé dva dny“
MUDr. Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny
Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí bohatém na kyslík. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.
Překyselení vzniká především z průmyslově vyrobených potravin, z povrchního dýchání, z žádné či naopak z přílišné fyzické aktivity a ze stresu.
5.) Nadměrné množství volných radikálů
6.) Dlouhodobý stres
7.) Psychosomatické příčiny
8.) Vysoká koncentrace homocysteinu
Chcete vědět, jak léčí rakovinu na zahraničních klinikách, které mohou oficiálně používat i alternativní metody léčby?
Chcete vědět jak odstraňují příčiny onkologického onemocní u svých pacientů lékaři přírodní medicíny?
Objednejte si kurz "Jak na rakovinu podle lékařů přírodní medicíny".