JAK SE VYHNOUT TUKŮM, KTERÉ ZPŮSOBUJÍ RAKOVINU
Protože od počátku své existence konzumovali lidé živočišné tuky a olejnatá semena rostlin, je dnes naše zažívací soustava evolučně uzpůsobena k bezproblémovému trávení těchto potravin. Novodobé reklamy na průmyslově vyrobené tuky a mýty o škodlivosti cholesterolu však vedly k tomu, že mnoho lidí začalo upřednostňovat rostlinné margaríny a další umělé tuky. Na rozdíl od přírodních tuků a olejů je však naše tělo neumí řádně zpracovat a jejich konzumace proto není přínosná pro naše zdraví.
Co vše mají umělé tuky na svědomí?
Uměle vyrobené tuky postupně zanáší vaše buněčné membrány, skrz které pak nemůže projít cukr dovnitř buňky a vyživit ji. Cukr proto zůstává mimo buňku v krevním řečišti (a to i navzdory dostatečnému množství inzulínu) a vy se po čase dozvíte, že máte cukrovku druhého typu. Skrz zanešenou buněčnou membránu také dostatečně neprochází odpadní látky, které se pak hromadí uvnitř buňky. Ta je čím dál více toxikována až se jednoho dne stane zhoubnou. Od okamžiku, kdy lidé začali ve velkém konzumovat umělé tuky, několikanásobně vzrostl výskyt cukrovky i rakoviny! Stejně tak se zvýšil i počet lidí s vysokým cholesterolem a těch, kteří užívají léky na jeho snížení. Konzumace umělých tuků tak nevyřešila problém zvýšeného cholesterolu, jak slibovali jejich výrobci.
Umělé tuky nesnižují vysoký cholesterol, ale naopak přispívají ke vzniku rakovin a cukrovky. Trpíte civilizačním onemocněním? Konzumujte pouze přirozené tuky!
Pokud jste vy nebo někdo z vašich blízkých onemocněli rakovinou či cukrovkou, je nutné:
- vyřadit z jídelníčku veškeré umělé tuky (ztužené, poloztužené, transtuky, margaríny, rostlinná másla, sušená mléka, šlehačky a vše, co tyto tuky obsahuje - sladké pečivo, tukové rohlíky, čokolády, zákusky, oplatky apod.). Pečlivě čtěte složení všech potravin, které kupujete.
- konzumovat pouze za studena lisované (panenské) rostlinné oleje a využívat je jen ve studené kuchyni. V žádném případě je nepoužívejte k tepelné úpravě pokrmů.
- objednat si přímo u výrobce panenský lněný olej a konzumovat čerstvě pomletá lněná semínka, nejlépe v kombinaci se speciálním tvarohovo-lněným krémem
- na tepelnou úpravu potravin používat jen živočišné tuky (bio sádlo, panenský bio kokosový tuk, farmářské bio máslo, přepuštěné máslo ghí).
Vaši prarodiče umělé tuky neznali, a proto netrpěli cukrovkou ani rakovinou. Jedli totiž přirozenou stravu a žili v souladu s přírodou.
Rád vám doporučím i další potraviny, které mají blahodárný vliv na celý organizmus. Pomocí správné stravy, podle lékařů přírodní medicíny, zvýšíte šanci na skutečné uzdravení.
Chcete vědět jaké potraviny při rakovině doporučují lékaři přírodní medicíny?
Objednejte si kurz "Jak na rakovinu podle lékařů přírodní medicíny".